✧✧

Skuld och gröna skogar - Världens första allsångsdeckare

Visst är vi väl många som älskar att sjunga allsång om sommaren. På Skansen, på Liseberg och i Knarrhults hembygdsgård. Och visst är vi lika många som gillar att ägna semestern åt mordgåtor. I böcker, på TV och ihop med Leif G W Persson. Sedan finns förstås dom, som tycker att allsång är mördande tråkigt! Dom är speciellt välkomna till oss.

”Skuld och gröna skogar” är nämligen världens första allsångsdeckare. Den skulle också kunna heta: ”Sjung om du törs!” Vår föreställning handlar inte bara om en helknasig mordhistoria, utan också om att tillsammans med oss, klämma i för kung och fosterland - och sjunga allsång!

Monica Forsberg och undertecknad har hittat på en närmast olöslig, men skrattframkallande intrig. Handlingen utspelar sig på 50-talet i Sverige. Troligen 1958, eftersom det pratas om Fotbolls-VM och kvinnliga präster. Sångerna som vi ska sjunga allihopa tillsammans, är också välkända för alla er som var med då. Och var ni inte med då, så kan ni dom i alla fall. Och om ni inte kan dom i alla fall, så får ni ett litet häfte med alla texter.  ”Ingen kommer undan!”, det läser man ju i varje spänningsroman. ”Inte ni heller - det kan jag ta gift på!”

I rollistan hittar vi, (så länge dom nu lever): Hasse Andersson, Monica Forsberg, Marie Kühler, Peter Kjellström, Amanda Flack, undertecknad och en synnerligen brottsbenägen orkester. Hoppas ni vill komma till oss. Utan publik, är det ju så att säga ”dö-fött”.

✧✧

✧✧

✧✧

✧✧

✧✧

✧✧

✧✧

Tomtebloss & Rock n roll på Sundspärlan i Helsingborg!

Årets julshow, Tomtebloss & Rock n roll, på Sundspärlan i Helsingborg bjuder på stämning, glädje och skånsk rock n roll. Det blir härlig julmat, härlig underhållning med Hasse, Nisse Hellberg och Nilla Nielsen. Efter showen startar den stora efterfesten, då vi bjuder på underhållning på flera håll! Premiär 18 november.

Foto: Ulf Stjernbo    Läs mer på sundsparlan.se

Kyrkokonsert med Hasse och S:t Mikael Gospel!

Andliga visor ligger Hasse varmt om hjärtat och tillsammans med S:t Mikael Gospel bjuder de på andlig musik, visor och gospel, men naturligtvis även Änglahunden och Guld och gröna skogar. S:t Mikael Gospel består av körsångare och musiker från Ängelholm.

✧✧

✧✧

Hasse släpper ny samlingsskiva till midsommar!

Hasses mest älskade låtar samlade på nya CDn "Det bästa". Innehåller alla hits från "Änglahund" till "Guld och gröna skogar". Dessutom den helt nya låten "Allt eller inget" tillsammans med Lotta Engberg.

Guld & gröna skogar • Änglahund • Allt eller inget (med Lotta Engberg) • Dans på Vejby ängar • Skomagare Anton • Arrendatorns klagan • God morgon• Marknadsvarité • Sommardansen • Min gamla gitarr • Hej Lilla gumman • Till min livskamrat • Jag har skrivit mina sånger • Boots och nya jeans • Hur pratar dom där hos Sankte Per? • Vem är du? • Då ska jag kyssa alla granna flickor • Du är min vän • Höstens sista blomma • Sommarbyn • En helt vanlig söndag

Beställ skivan i shopen - signerad av Hasse!

✧✧

Hasse fick utmärkelsen Årets Ambassadör i Båstad

Den 26 maj arrangerade Båstad Turism & Näringsliv i samarbete med Swedbank en Näringslivsfest på vackra Norrviken. Bland utmärkelserna som delades ut under galan var "Årets Ambasadör" som tilldelades Hasse.

 

Läs mer på http://bjareliv.se/naringslivsfest-med-prisutdelning/#!

Foto: Göran Buhre

 

✧✧

✧✧

Hasse & Lotta Sommarshow 2016

Hasse Andersson och Lotta Engberg är två av landets mest folkkära artister. Men också bland det mest svenska vi har, näst efter smörgåsbord och allemansrätten. Och nu är de – till alla musikälskares förtjusning – aktuella med sin första gemensamma Sverigeturné. Där Pajala möter Kvinnaböske i en härlig symfoni av allsång, country, schlager och mycket mer.

Så samla familjen och hela tjocka släkten och gör dig redo för en sommarföreställning med underhållning av finaste sort, i två akter. Räkna med allt från änglahundar och gröna skogar till bugg och coca-cola. Förutom Hasse och Lotta blir det givetvis stor ensemble, mängder av hits och en sällsynt smittande spelglädje.

Biljettsläpp 19 december - mer info och boka biljetter här!

✧✧

✧✧

Stor succé på premiären av Hasse & Kvinnaböske Bands höstturné!

Det blev en stor succé på The Cabaret och premiären av Hasse & Kvinnaböske Bands höstturné. Fullsatt salong och härlig stämning. Vill du läsa de fina recensionerna som tidningarna skrev  och se fler bilder från premiären kan du göra detta via Hasses Facebooksida.

Nu väntar fortsättningen på höstturné  för Hasse och Kvinnaböske Band. Se alla speldagar under Spelplan.

Foto: Johan Löfquist, JL Reklam

✧✧

✧✧

God Morgon släpps som singel!

En av sommarens mest önskade låtar efter Guld och gröna skogar och Änglahund är låten God Morgon. Låten om hur det är att vakna dagen efter lite festligheter och Monica drar Hasse i tårna och säger "upp och hoppa din lade drummel". Lyssna på låten via Spotify.

Nu väntar en stor höstturné  för Hasse och Kvinnaböske Band med premiär den 9 oktober i Helsingborg på The Cabaret. Se alla speldagar under Spelplan.

✧✧

✧✧

✧✧

Hasses åker på Sverigeturné med Jannike och Kvinnaböske Band!

Melodifestivalens stora vinnare i år, blev utan tvekan Hasse. Hasse har redan sålt Platina och ligger topp 5 på Spotify, tredje plats på Svensktoppen, A-listad på P4 och första plats på den svenska försäljningslistan med hans bidrag "Guld och gröna skogar", med det blir Hasse helt klart en av de stora vinnarna i år. Hasse, är en av våra mest folkkära artister och känd för hits som "Änglahund", "Dans på Vejby Ängar", "Skomagare Anton" och "Eva Lena". Hasse slog igenom på 80-talet i sin programserie Hasses Lada i SVT och har sedan dess varit aktiv i både, revyer, barnmusikaler och i Hasses Lada i Båstad. I höst åker han ut på en rikstäckande konsertturné tillsammans med sitt Kvinnaböske Band och violinisten Jannike Stenlund. Turnén är ett samarbete mellan United Stage Artist och Hit Nöje - Biljetterna till konsertturnén släpptes den 8 april.

Boka biljetter till årets höstkonsert här!

Foto: Bertil Hagberg, Sesamphoto

✧✧

Hasse fick Guld- och Platinaskiva!

I samband med "Skivor till kaffet" i Grevieparken den 23 april kom skivbolaget Warner och överraskade med både guldskiva och platinaskiva för Guld och gröna skogar.

En glad och lycklig Hasse tog emot utmärkelserna inför en fullsatt Greviapark.

Beställ skivan i shopen - signerad av Hasse!

 

Foto: Johan Löfquist, JL Reklam

✧✧

Hasses nya och efterlängtade CD!

I Melodifestival 2015 framför mello-debutanten Hasse sin låt ”Guld och gröna skogar”. En medryckande historia av klassiskt Hasse-snitt som doftar logdans och nyslaget hö. Hasse har dessutom skrivit och spelat in en ny CD, hans första på snart tre år,  tillsammans med sina vapendragare i Kvinnabörske Band. Några av låtarna har han skrivit tillsammans med hustrun Monica Forsberg som i melodifestivalsammanhang är betydligt med erfaren än sin man. Carolas ”Främling” är bara ett av alla bidrag som Monica varit med och skrivit under åren.

Beställ skivan i shopen - signerad av Hasse!

✧✧

✧✧

 

Copyright © 2016 Kvinnaböskemusik AB. Producerad av JL Reklam Hörby