✧✧

I september 2013 släpptes boken om Hasse, "Jag har skrivit mina sånger", och julen 2013 är Hasse tillbaka i Ladan i Båstad och framträder i julshowen "Hasse himma igen" tillsammans med Lasse Holm, Lill-Babs, Lennie Norman och Frida Lundell.

Efter julshowen 2013 har Ladan i Båstad lagts ner.

 

2015 är det premiär för Hasse att medverka i

Melodifestivalen och det blev en fjärde plats i

finalen med låten "Guld och gröna skogar".

2015 blir ett år för Hasse med massor av upp-

märksamhet och spelningar runt om i Sverige.

 

Sommaren 2016 pågår inspelningen av Hasses Trädgård, ett barnprogram på SVT Barnkanalen, där Hasse odlar och sjunger med barnen som medverkar. Programmet

sänds under våren 2017.

 

2017 börjar i rasande fart för Hasse när

han är programledare i Melodifestivalen

tillsammans med Clara Henry och

David Lindgren. Ett stort arrangemang!

Våren och sommaren 2017 fortsätter

med inspelningen av en ny omgång av Hasses Trädgård som skall sändas 2018 i SVT Barnkanalen.

Sommarturnén 2017 görs tillsammans med Nisse Hellberg och Pernilla Andersson.

 

I samband med Hasses 70-årsdag den 28 januari 2018 hade Hasse en önskan om insättning till Forget Diabetes och forskningen om typ 2 Diabetes istället för en massa presenter och blommor.

Insamling gav inte mindre än 27 720 kr.

Hasse tackar för alla gratulationer, insättningar och hälsningar i samband med hans 70-årsdag!

I ungdomen var Hasse den stora rockstjärnan hemma i Östra Ljungby. Under artistnamnet Rock-Olle for han runt i bygdegårdarna med pappas radio som förstärkare till den fräcka gitarr-plankan och sjöng rock ‘n’ roll. Drömmen var att bli artist och musiker, och skolarbetet fick stryka på foten. I vuxen ålder började Hasse studera igen och blev så småningom speciallärare. Hasse övergav som bekant inte den musikaliska banan och till slut, efter många försök, fick han ett efterlängtat skivkontrakt. Många av Hasses sånger har blivit stora hits och allra mest efterfrågad är givetvis Änglahund. Var än Hasse drar fram får han spela den,vilket han gärna gör! Hasse skriver själv det mesta av sitt material och det har resulterat i ca. 20 album och en massa singlar.

 

På 80-talet hade Hasse en egen TV-show som var oerhört populär – Hasses Lada. Folk trodde att ladan fanns på riktigt och vallfärdade till Kvinnaböske och Båstad för att se den. Men den lada man sett på TV var byggd i en studio och fanns inte i verkligheten. Det var då idén föddes. Krögaren Sten Mårtensson och Hasse ställde till med dans i bonden Lennart Grönkvists stora lada i Boarp utanför Båstad – och plötsligt så fanns Hasses Lada i verkligheten.

 

Verksamheten växte och tillsammans med Hasse har många av våra stora artister och musiker showat på Ladans scener. Hasse lämnade Hasses Lada vid årsskiftet 2002-2003.

 

Hasse gifte sig med Monica Forsberg

och inledde en ny karriär som

skådespelare för barn. Hasse spelar

den stora busiga isbjörnen Isak i

barnmusikalen Svingelskogen. Under

åren har Hasse också spelat revy i

bland annat Helsingborg, Örebro och

Arlöv.

 

Copyright © 2016 Kvinnaböskemusik AB. Producerad av JL Reklam Hörby