Om Hasse
I ungdomen var Hasse den stora rockstjärnan hemma i Östra Ljungby. Under artistnamnet Rock-Olle for han runt i bygdegårdarna med pappas radio som förstärkare till den fräcka gitarr-plankan och sjöng rock´n´roll. Drömmen var att bli artist och musiker, och skolarbetet fick stryka på foten. I vuxen ålder började Hasse studera igen och blev så småningom speciallärare. Hasse övergav som bekant inte den musikaliska bana och till slut, efter många försök, fick han ett efterlängtat skivkontrakt. Många av Hasse sånger har blivit stora hits och allra mest efterfrågad är givetvis Änglahund. Var Hasse än drar fram får han spela den, vilket han gärna gör. Hasse skriver själv det mesta av sitt material och det har resulterat i över 20 album och en massa singlar.


På 80-talet hade Hasse en egen TV-show som var oerhört populär - Hasses Lada. Folk trodde att ladan fanns på riktigt och valfärdade till Kvinnaböske och Båstad för att se den. Men den ladan man sett på TV var byggd i en studio och fanns inte i verkligheten. Det var då idén föddes. Krögaren Sten Mårtensson och Hasse ställde till med dans i bonden Lennart Grönkvist stora lada i Boarp utanför Båstad - och plötsligt så fanns Hasses Lada i verkligheten.


Verksamheten växte och tillsammans med Hasse har många av våra stora artister och musiker showat på Ladans scener. Hasse lämnade Hasses Lada vid årsskiftet 2002-2003.

Hasse gifte sig med Monica och inledde en ny karriär som skådespelare för barn. Hasse spelade den stora busiga isbjörnen Isak i barnmusikalen Svingelskogen. Under åren har Hasse också spelat revy i bland annat Helsingborg, Hässleholm, Örebro och Arlöv.


I september 2013 släpptes boken om Hasse "Jag har skrivit mina sånger", och julen 2013 är Hasse tillbaka i Ladan i Båstad och framför julshowen "Hasse himma igen" tillsammans med Lill-Babs, Lasse Holm, Lennie Norman och Frida Lundell. Efter julshowen 2013 lades ladan ner.


2015 är det premiär för Hasse i Melodifestivalen och det blev en fjärde plats med låten "Guld och gröna skogar". 2015 blir ett succéår för Hasse med massor av uppdrag och spelning runt om i Sverige.


Sommaren 2016 pågår en inspelning av Hasses Trädgård, ett barnprogram på SVT Barnkanalen, där Hasse odlar och sjunger med barnen som medverkar. Programmet sändes under våren 2017. För övrigt var det stor sommarturné tillsammans med Lotta Engberg och Kvinnaböske Band. Tillsammans med Sprbanksstiftelsen Färs & Frosta genomför Hasse och Monica flera föreställningar av Svingelskogen för barn i 6-års åldern.


2017 börjar i rasande fart för Hasse när han programleder Melodifestivalen tillsammans med Clara Henry och David Lindgren. Under våren och sommaren fortsätter inspelningen av en ny omgång av Hasses Trädgård som skall sändas 2018 i SVT Barnkanalen. Sommarturnén görs tillsammans med Nisse Hellberg och Pernilla Andersson. Barnsuccén med Svingelskogen fortsätter även detta året tillsammans med Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta.

2019 inviger Hasse och Monica Eva Rydbergs museum på Fredriksdalsteatern. Ett litet museum i ett av de gamla entréhusen till parken. Succén fortsätter med många spelningar hela året. Under året spelas även Svingelskogen spelas för barn i 6-års åldern.


2020 medverkar Hasse i Skuld och gröna skogar som var skriven av Peter Falck och Monica Forsberg. Föreställningen åker på turné i södra Sverige med fullsatta salonger.

2021 mottog Hasse medalj av Hans Majestät Konungen, åttonde storleken i högblått band.

2024 har Hasse bestämt sig för att säga tack och hej med en stor avskedsturné under hösten, "Hej du speleman". Biljetterna släpptes den 11 april och många av föreställningarna sålde slut direkt.